Hoenderfilet met pesto, tri-color wortels en frites

Het begint met een mooi opgemaakt bord om eerst het oog te strelen en daarna mogen de geur- en smaakfuncties hun werk gaan doen.

Varkensnet of crépinette  is het buikvlies van het varken. Het is een met vet doorregen vlies, dat uitstekend geschikt is om gemalen vlees bijeen te houden tijdens het braden. En het leuke is dat je het daarna gewoon opeet. In Nederland is het niet erg bekend, behalve in de betere restaurants. In Frankrijk is het de normaalste zaak van de wereld.

Hoenderfilet met pesto, tri-color wortels en frites

De hoenderfilet is opgerold met wat pesto in het midden en wordt bij elkaar gehouden door een crépinette. De tri-color wortels geven het geheel een leuke uitstraling en de frites komen in een mandje op tafel.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Sous-vide cooker
  • Vacuum apparaat
  • Vacuumzak
  • Barbecue
  • Pan (wortel)
  • Air-fryer (frites)

Ingrediënten
  

  • 1 crépinette
  • hoenderfilet
  • groene pesto
  • pijnboompitten
  • tri-color wortels
  • frites

Instructies
 

  • Doe de parelhoen onder plastic keukenfolie en sla met een vleeshamer plat zodat het overal even dun is.
  • Doe de pesto, mozzarella en de gemalen pijnboompitten op de parelhoen en rol het op tot een rouleau.
  • Hou dit bij elkaar door de (gewassen) crépinette er omheen te doen.
  • Doe de rouleau in een vacuumzak en trek het vacuum.
  • Leg het vervolgens in de sous-vide cooker, op 63 graden voor 60 minuten.
  • Kook intussen de wortel in een pan met water tot ze zacht zijn.
  • Frituur wat frites in bv een airfryer.
  • Tenslotte kun je de parelhoen voorzien van een krokant bruin korstje door deze kort op de barbecue te grillen.
Tags: ,