Als variatie op een ‘Beef Wellington‘ nu eens een varkenshaas in bladerdeeg opgerold. In de vulling gebruiken we naast een duxelles van ui en champignons, prosciutto, een lekkere ham uit Italië dat gedroogd is en in dunne plakjes is gesneden. Serveren op een plankje en voor de opmaak wat groene blaadjes eronder.
Varkenshaas in bladerdeeg
Equipment
- 1 Kamado barbecue
- 1 Pizzasteen
- 1 vel bakpapier
- 1 Skillet
- 1 Kom
- 1 Bakkwast
Ingrediënten
- 400 gram varkenshaas
- 1 groot bladerdeegvel
- 30 gram Dijon mosterd
- 100 gram prosciutto
- 300 gram champignons
- 1 ui
- 1 ei
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 180 graden.
- Bladerdeeg van de rol moet bewaard zijn in de koeling om het kleven te voorkomen. Door afkoeling wordt het bladerdeeg wat steviger en is er beter mee te werken!
- Leg het vel bladerdeeg op een werkblad en houd een strook apart omlater het ruitpatroon mee te maken. Smeer met de bakkwast de Dijon mosterd op het bladerdeeg. Houd zo'n 2 cm vrij aan de zijkanten.
- Verdeel de plakken prosciutto erop zodat ze dakpansgewijs de mosterd bedekken.
- Bak nu met wat olie in de skillet, de gesnipperde ui en fijngesneden champignons met wat peper en zout tot een duxelles. Leg dit vervolgens boven op de prosciutto.
- Bak in de skillet de varkenshaas rondom bruin en plaats het dan op de ui/champignon duxelles.
- Kluts het ei in een kom en smeer 2 cm aan de bovenkant van het bladerdeeg in met ei-mengsel. Rol vervolgens de varkenshaas in het bladerdeeg en 'lijm' het vast een de bovenkant waar het met ei is ingesmeerd.
- Maak de zijkanten van het bladerdeeg dicht en plaats het geheel met een vel bakpapier op de pizzasteen in de barbecue. Smeer de bovenkant van het geheel nog in met ei-mengsel en laat het zo'n 45 minuten grillen tot het mooi bruin is.
- Controleer eventueel met een kernthermometer of de varkenshaas de 63 graden bereikt, dan is het klaar.