Eggs Benedict

Eggs Benedict is eigenlijk een ontbijtgerecht maar kan heel goed als lunch genuttigd worden. Het van oorspong Amerikaans recept met ham heb ik nu iets aangepast en gebruik gebakken ontbijtspek i.p.v. ham. Wel met Hollandaisesaus en een gepocheerd ei.

In een koekenpannetje laat ik de witte bolletjes een beetje bruin kleuren voordat ik de ontbijtspek in het pannetje doe en lekker krokant laat worden. Deze kunnen dan op het met boter besmeerde bolletje en intussen is het water in de kookpan al aan het koken. Een scheutje azijn bij het water, zacht laten koken en laat het water ronddraaien in de pan. Hierdoor kan je een vers ei erin laten zakken die door de draaikolk in het water mooi bij elkaar blijft. Et voila, het gepocheerd ei is na 2,5 minuten klaar om op de ontbijtspek gelegd te worden. Nu nog even de Hollandaise saus erover met wat paprikapoeder en eventueel wat stukjes bieslook. Eet smakelijk!

Linkje naar de Hollandaise Saus