In deel 2 een avocado met gegrilled ei en crème brûlée. Hiervoor gebruiken we de kamado op indirect grillen met zo’n 200 graden. Bovenop het rooster een pizzasteen met hierop een vel bakpapier. Knip dit vel rond zodat het niet over de pizzasteen uitsteekt.
Ingrediënten:
- 1 avocado
- 2 eieren
- chilivlokken
- 4 eetlepels melk
- rietsuiker
Gegrilled ei in avocado
Snij een avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel dan het vruchtvlees eruit (bewaar apart) zodat je een kom van de beide avocado-helften over houdt.
Breek een ei per avocado-helft en doe het in de avocado’s. Leg deze op het bakpapier in de kamado en grill voor 20 minuten.
Serveer met wat chilivlokken, eet smakelijk!
Crème brûlée van avocado
Doe het vruchtvlees van de avocado’s samen met wat eetlepels zoete gecondenseerde melk in de keukenmachine en maal dit tot een gladde puree. Proef of het zoet genoeg is, doe er anders wat extra melk bij.
Schenk het in bakjes of ramekins en plaats voor tenminste 4 uur in de koeling.
Vlak voor het nuttigen wat rietsuiker erover en karamelliseren met een crème-brûlée-brander. Eet smakelijk!
Tags: Vegatarisch