Aburi sushi van Wagyu op nigiri (rijsballetje)
Aburi is officieel een stukje vis dat geflambeerd op een bolletje rijst wordt geserveerd. Nu heeft vis niet altijd mijn voorkeur en als vervanger daarvoor een plakje Wagyu filet. Dit lijkt mij een prima alternatief. In feite komt Wagyu immers ook uit Japan!
Equipment
- Pan
- Crème Brûlée brander
Ingrediënten
- 150 gram Wagyu filet
- 150 gram rijst
- 20 ml azijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- 5 gram mierikswortel
Instructies
- Kook de rijst in een gelijke hoeveelheid water
- Meng azijn met suiker en zout en roer goed door tot alles is opgelost.
- Voeg het azijnmengsel toe aan de rijst en roer dit goed door elkaar.
- Snij de Wagyu filet in dunne plakjes en snij de bovekant licht in met een ruitpatroon.
- Brand nu het oppervlakte van elk plakje tot het een mooie bruine kleur krijgt. Dit kun je best doen met een crème brûlée brander.
- Maak mooie ronde of rechthoekige bolletjes van de rijst en leg op elk bolletje een plakje Wagyu filet.
- Serveer het met een kloddertje mierikswortel.
Notities
Je kunt in plaats van een bord ook een bananenblad gebruiken om de nigiri op te serveren.