Bami op z’n Kantonees | 鸡蛋面

In Suriname noemen ze dit gerecht ‘Tjauw Mien’ en het is in feite een bami-gerecht zoals ze dit in HongKong als klassiek gerecht voorschotelen. Wij maken het met stukjes kipfilet en het geheel is gebaseerd op eieren zoals het in de Kantonese keuken gemaakt wordt.

Bami op z’n Kantonees

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Kantonees
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Wokpan
  • 1 Kom
  • 1 Kookpan

Ingrediënten
  

  • 150 gram Chinese eier-mie
  • 2 eieren (geklutst)
  • 1/4 gesniperde ui
  • 25 gram wortel julienne
  • 50 gram bamboescheuten uit blik julienne
  • 50 gram fijn gesneden champignons
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel ve-tsin
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 150 gram taugé
  • olijfolie
  • sambal oelek (naar smaak)
  • 300 gram kipfilet

Instructies
 

  • Snij de kipfilet in blokjes en bak deze bruin in de koekenpan. Bewaar apart.
  • Kook de Chinese eier-mie voor 12 minuten in kokend water.
  • Giet de mie af en doe de mie met wat olie in een platte schaal.
  • Dek de schaal af met een theedoek en laat de mie afkoelen.
  • Verhit wat olie in de wok en voeg de geklutste eieren toe.
  • Zodra het begint te stollen voeg je de mie eraan toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Zet het vuur laag en bak de mie voor 4 minuten.
  • Voeg dan de kip en overige ingrediënten toe, met uitzondering van de taugé.
  • Bak het geheel tenminste 2 minuten en voeg dan de taugé en de sojasaus toe.
  • Voeg op het laast de sesamolie toe en serveer het met wat gesneden lente-ui en wat sambal naar smaak.
Tags: ,