Champignons met spekjes en knoflook

Een lekker recept voor een bijgerecht of als voorgerecht. Je kunt witte champignons gebruiken of de wat licht nootachtige kastanjechampignons. De structuur van de kastanjechampignon is wat steviger dan die van de witte champignon maar met de witte champignons is dit ook zeker een heerlijk gerecht!

Champignons met spekjes en knoflook

Bereidingstijd 25 min
Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram champignons ( of kastanjechampignons )
  • 50 gram spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bosje verse peterselie
  • Peper & Zout

Instructies
 

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Doe de citroensap over de champignons.
  • Snij/hak de knoflook teentjes fijn of pers het uit.
  • Verhit wat olie in de koekenpan en bak de champignons met de spekblokjes tot het bijna gaar is. Neem de tijd om zoveel mogelijk van het vocht te laten verdampen zonder dat het aanbrandt.
  • Doe dan de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe op het laatst nog wat peterselie blaadjes erbij en serveer op een schaaltje.