Ingrediƫnten:
- 1 vel bladerdeeg
- 1 ei-dooier
- zwarte sesamzaad
- 1 sinaasappel
- 1 avocado
De kamado opwarmen tot 200 graden indirect, en plaats boven op het rooster een pizzaplaat. Maak een stuk bakpapier op maat zodat deze op de pizzaplaat past en niet uitsteekt.
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat 10 minuten ontdooien tot het zacht is. Snij er dan een baan van 3cm breedte van en lang genoeg zodat het om de insteekring past.
De baan bladerdeeg insmeren met eigeel en bestrooien met zwarte sesamzaad. Daarna voorzichtig de baan om de insteekring doen en op het bakpapier in de kamado plaatsen op de pizzaplaat. Laat dit er zo’n 15 tot 20 minuten in staan.
Als extra, omdat we nog bladerdeeg over hebben, kun je ster-vorm uitsteekringen gebruiken (of gewoon uitsnijden met de hand) en als extra op de kamado erebij leggen.
Snij intussen de avocado en de sinaasappel in kleine blokjes.
Laat de bladerdeeg afkoelen en haal de uitsteekring er voorzichtig uit. De bladerdeegring is uitermate kwetsbaar!
De blokjes avocado en sinaasappel kunnen nu in de ring en de sterren gelegd worden. Lekker als voorgerecht of gewoon tussendoor!
Tags: Vegatarisch