Peruaans omdat de groene saus ‘Aji Verde’ daar zijn oorsprong heeft. Het is gemaakt met jalapeno, koriander en vers limoensap, plus Griekse yoghurt voor een romige textuur. Als variatie en om er een wat Mexicaans tintje aan te geven heb ik er avocado doorheen gedaan dus eigenlijk is het een “Peruaanse guacamole” geworden.
Peruaanse guacamole
Ingrediënten
- 2 avocado's
- 1 groene jalapeño
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 scheutje olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Meng alles door elkaar en prak het met een vork tot een saus
De gegrilde kippendijen worden in een skillet/koekenpan gebakken in olie en boter.
Gegrilde kip
Equipment
- 1 Skillet/Koekenpan
Ingrediënten
- 4 kippendijen
Instructies
- Smelt ongezouten roomboter in de skillet en voeg er wat okijfolie aan toe
- Bak de kippendijen rondom bruin en zet dan de temperatuur lager (of indirect in de BBQ)
- De kippendijen zijn klaar bij een kerntemperatuur van 72 graden C.
Serveer de kippendijen op een bord met daarbij de Peruaanse quacamole en serveer eventueel met een frisse salade en wat frites of gebakken aardappel.
Tags: Peruaans