Lekkere asperges die je (bijna) niet hoeft te schillen en met een paar minuten koken of stomen al klaar zijn om op te eten. En dan ook nog eens een lekker sausje erbij, hertenbiefstuk sous-vide gegaard en een goed glas wijn. Genieten!
Groene asperges met sinaasappelsaus
Equipment
- Stoommandje
- Kookpan
Ingrediƫnten
- 10 groene asperges
- Sap van 2 sinaasappels (bij voorkeur bloedsinaasappels)
- 70 gram boter
- 1 eierdooier
- 1 snufje cayennepeper
- 1 scheutje citroensap
Instructies
- Breek de taaie uiteinden van de asperges af en was de asperges schoon.
- Kook sinaasappelsap in een kleine pan tot de helft in, haal van het vuur en laat het afkoelen.
- Smelt de boter in een andere pan en laat hem lauw worden.
- Doe de eidooier in een kleine kom en klop 1 eetlepel water erdoor.
- Zet de kom op een pan met heet water en klop geleidelijk het sinaasappelsap door de eidooier – de saus zal door het kloppen binden.
- Haal de kom van het vuur en klop nog enkele minuten.
- Voeg de boter al kloppend druppelsgewijs toe om schiften te voorkomen. Blijf kloppen tot het mengsel dik is.
- Bestrooi met zout en cayennepeper, en voeg citroensap naar smaak toe.
- Stoom de asperges intussen 3-4 minuten of tot ze zacht zijn in een rieten stoommandje door deze op een pan kokend water te plaatsen.
- Haal de asperges uit het mandje en serveer ze meteen, met de sinaasappel-hollandaisesaus.