Amandine is een Frans culinair woord voor gerechten waarin amandel is gebruikt, ook wel bekend als ‘Almondine‘. De amandel-snippers over de haricots verts is waar dit gerecht zijn naam aan te danken heeft. De noot-achtige smaak en wat citroen-rasp erbij maakt dit een superlekker bijgerecht. Heerlijk bij vis, maar ook bij menig vlees-gerecht. Bon appetit!
Haricots Verts Amandine
Equipment
- 1 Koekenpan of wokpan
- 1 Kookpan
- 1 Kom
- 1 Rasp
Ingrediƫnten
- 250 gram Haricots verts
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 klontjes boter
- 1 bakje Amandel snippers
- zonnebloemolie
- 1 citroen zeste
- peper en zout
Instructies
- Breng ruim water met zout in een kookpan aan de kook.
- Snij de steelaanzet van de haricots verts.
- Snij de sjalotten in reepjes en frituur ze in een koekenpan met hete zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.
- Bewaar de gefrituurde sjalot-reepjes op een keukenpapier tot serveren.
- Zodra het water kookt kunnen de haricots verts in de pan en laat deze 3 minuten koken.
- Schep de haricots verts uit het kokende water en doe ze in een kom met koud water en ijsklonten. Dit zorgt ervoor dat de groene kleur bewaard blijft. Bewaar het kokende water.
- Gebruik de koekenpan om met een klein beetje olijfolie, de amandel-snippers te bakken. Klaar zodra ze bruin beginnen te kleuren. Bewaar apart tot serveren.
- In dezelfde pan kunnen nu de knoflook stukjes met twee klontjes boter, aangebakken worden tot ze glazig zijn.
- Doe de haricots verts voor een minuut terug in het kokende water om ze weer op te warmen.
- Schep de haricots verts uit het water en voeg ze toe aan de pan met de boter en knoflook.
- Voeg dan de amandel-snippers, zeste van de citroen, peper en zout toe en roer goed door elkaar.
- Serveer op een warm bord, gegarneerd met de gebakken ui. Bon appetit!