Gebruik altijd houtskool in je kamado en nooit briketten want daar zitten chemische toevoegingen in die in de kamado een vervelende bijsmaak aan het gerecht geeft.
Houtskool is er in diverse hardheden en de algemene stelregel is, hoe harder de houtskool hoe langer het blijft branden en hoe hogere temperatuur bereikt kan worden. Zachtere houtskool brandt sneller maar brandt ook sneller op. Afhankelijk van de bereiding gebruik je zachte of harde houtskool.
Zuid-Afrikaanse Black Wattle – gemiddelde hardheid – een allrounder die makkelijk brandt, geurloos is en lang op temperatuur blijft. Prima voor snelle bbq-sessies en low-en-slow bereidingen.
Amerikaanse White Quebracho – harde houtskool, perfect voor lange bbq-sessies of hoge temparturen. Ook prima voor snelle ‘searing’ en low-en-slow.
Cubaanse Marabu – super harde houtskool, ideaal voor hele lange bbq-sessies op lage temperatuur of korte searing op hoge temperatuur.
Aanmaakwokkels – Super handig om ook bij wat wind je houtskool snel gloeiend te krijgen. Gebruik altijd 3 wokkels in een driehoek tussen de houtskool en stel de temperatuur in met de bottom- en top-vent als de wokkels uitgebrand zijn.
Openen van de kolenzak
Zet de kolenzak met het dubbele stiksel naar je toe
Maak het knoopje aan de linkerkant los en trek met het touwtje aan de achterkant de lusjes los