Hutspot, peen en ui, het is het jaargetijde waarin dit regelmatig op tafel komt. Met een lekkere dikke jus en als het kan met een rookworst of een bal gehakt. Nu zou dat in een Dutch oven op de BBQ kunnen maar met een multi-cooker is het met 10 minuten klaar, gemak dient de mens…
Hutspot
Equipment
- Multi-Cooker (of snelkookpan)
Ingrediënten
- 300 gram wortelen
- 200 gram uien
- 500 gram aardappelen
- 250 ml water
- 1 klontje boter
Instructies
- Doe 250 ml water in de multi-cooker, bij voorkeur in een stoommandje
- Schil de aardappels en snij ze in gelijke kleine stukken en doe deze in de multi-cooker
- Snij de wortel en ui in stukken en leg ze in de multi-cooker, boven op de aardappels
- Zet de multi-cooker op high-pressure cook voor 10 minuten
- Zodra de multi-cooker klaar is kunnen de aardappels, wortels en ui in een schaal gestampt worden tot een hutspot.
- Eventueel wat vocht uit de multi-cooker of een klontje boter gebruiken als het te droog is.
- Serveer met rookworst, gebakken spekjes of een gehaktbal. Eet smakelijk!
Gehaktballen
Equipment
- Braadpan
- Mengkom
Ingrediënten
Gehakt
- 300 gram gehakt half-om-half eventueel Bretons gehakt
- 1 ei
- 40 gram paneermeel
- 1 eetlepel Groningse mosterd
- 1 eetlepel Ketjap manis
- 1 eetlepel tomaten ketchup
- 1 theelepel nootmuskaat tenzij je Bretons gehakt gebruikt
- olijfolie
Jus
- 150 ml runder fond
- 1 eetlepel Ketjap Manis
- 15 gram boter
Instructies
- Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe.
- Kneed alles samen en vorm 4 stevige ballen.
- Laat de ballen in de kom, afgedekt 1/2 uur in de koelkast rusten.
- Verhit de braadpan en voeg een beetje olijfolie toe.
- Laat de ballen gelijkmatig bruin worden gedurende 10 minuten.
Jus
- Voeg beetje bij beetje de runderfond toe en laat dit goed warm worden.
- Voeg de ketjap manis, boter en runderfond toe.
- Laat de gehaktballen nog 30 minuten pruttelen op laag vuur en keer af en toe om.