De minimale accessoires die je volgens mij nodig hebt:
‘divide and conquer‘ – Dit is een frame waarin je halve keramische deflectors en/of halve roosters in kunt leggen om twee zones te creëren, een directe zone en een indirecte zone. Hierbij kunnen de roosters of plates op verschillende hoogtes geplaatst worden.
gietijzeren grillplaat – deze plancha kun je dan gebruiken voor het bakken van eieren, groente, gamba’s, aardappelen, etc… De ene kant is geribbeld en de andere kant is glad en past perfect in de ‘divide & conquer’.
gietijzeren rooster – Hiermee maak je mooie grillstrepen op je vlees en doordat gietijzer de warmte beter geleid kun je het vlees eenvoudiger garen.
Pizzasteen – Ideaal om pizza’s te bakken maar ook voor roti, (naan)brood. De pizzasteen wordt boven de deflectors geplaatst (bijvoorbeeld boven 2 half moon deflectors in de divide & conquer).
Kolenmand – Ideaal om de kolenresten uit de kamado te halen en uitermate geschikt om de luchtstroom langs de hete kolen te laten gaan. Belangrijk is de juiste maat dus altijd even controleren en vergelijken voor jouw type kamado!
Thermometer – onmisbaar voor het bereiden van je gerechten. De thermometers zijn er in diverse uitvoeringen, met bluetooth om via een app op je smartphone te kerntemperatuur in de gaten te kunnen houden, of een eenvoudige probe-meter die je even in het gerecht steekt om de kerntemperatuur af te lezen. Daarnaast kunnen de ‘probes’ ook nog eens geheel draadloos zijn (handig voor een draaispit) of met een kabeltje verbonden worden.