Lamsrack met orzo en doperwten

Lamsrack is een heel erg mals stuk vlees en de term ‘rack’ verwijst naar de ribben die uit het vlees steken. Een lam is maximaal 1 jaar oud, daarna is het een schaap, vandaar de mooie structuur van het vlees en de fijne zachte smaak.

Lamsrack met orzo en doperwten

Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Kookpan voor de orzo
  • Kamado barbecue voor de lamsrack

Ingrediƫnten
  

  • 1 lamsrack
  • 150 gram orzo
  • 200 gram doperwten bevroren

Marinade

  • 40 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse salie
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • peper en zout

Instructies
 

Marinade

  • Snij of hak alle kruiden zeer fijn en meng met de olijfolie in een kom
  • Smeer het kruidenmengsel over de lamsrack en laat een paar uur intrekken.

Voorbereiding

  • Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 110 graden
  • Kook de orzo 10 minuten in ruim water en giet dan af
  • Doe de bevroren doperwten bij de orzo en laat afgedekt staan tot serveren

Lamsrack

  • Doe de lamsrack op het rooster in de barbecue en grill deze indirect tot een kerntemperatuur van 48 graden
  • Haal de lamsrack van de barbecue en maak de barbecue gereed voor direct garen op 250 graden
  • Grill een mooi bruin korstje op de lamsrack en houd de kerntemperatuur tot 53 graden.
  • Laat de lamsrack 10 minuten rusten en snijd het tussen de ribben in gelijke stukken.

Serveren

  • Serveer de lamsrack met de orzo en de doperwten.
Tags: