Lamsrack is een heel erg mals stuk vlees en de term ‘rack’ verwijst naar de ribben die uit het vlees steken. Een lam is maximaal 1 jaar oud, daarna is het een schaap, vandaar de mooie structuur van het vlees en de fijne zachte smaak.
Lamsrack met orzo en doperwten
Equipment
- Kookpan voor de orzo
- Kamado barbecue voor de lamsrack
Ingrediƫnten
- 1 lamsrack
- 150 gram orzo
- 200 gram doperwten bevroren
Marinade
- 40 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel verse tijm
- 1 eetlepel verse salie
- 1 eetlepel verse rozemarijn
- peper en zout
Instructies
Marinade
- Snij of hak alle kruiden zeer fijn en meng met de olijfolie in een kom
- Smeer het kruidenmengsel over de lamsrack en laat een paar uur intrekken.
Voorbereiding
- Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 110 graden
- Kook de orzo 10 minuten in ruim water en giet dan af
- Doe de bevroren doperwten bij de orzo en laat afgedekt staan tot serveren
Lamsrack
- Doe de lamsrack op het rooster in de barbecue en grill deze indirect tot een kerntemperatuur van 48 graden
- Haal de lamsrack van de barbecue en maak de barbecue gereed voor direct garen op 250 graden
- Grill een mooi bruin korstje op de lamsrack en houd de kerntemperatuur tot 53 graden.
- Laat de lamsrack 10 minuten rusten en snijd het tussen de ribben in gelijke stukken.
Serveren
- Serveer de lamsrack met de orzo en de doperwten.