Napolitaanse tomaten saus (Marinara)

Marinarasaus is een tomatensaus die meestal wordt gemaakt met tomaten, knoflook, kruiden en uien.

Napolitaanse Tomatensaus (Marinara)

Bereidingstijd 30 min
Gang Saus
Keuken Italiaans

Equipment

  • Skillet (of kookpan of diepe koekenpan)

Ingrediënten
  

  • 400 gram Mutti Passata
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse oregano
  • 1 theelepel zout
  • gemalen zwarte peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snipper de ui zeer fijn
  • Voeg wat olijfolie toe aan de skillet
  • Fruit de gesnipperde ui in de skillet
  • Voeg de geperste knoflook teentjes toe
  • Roer er vervolgens de verse oregano door
  • Doe dan de tomaten passata erbij
  • Breng op smaak met wat peper en zout
  • Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren. Eventueel wat water toevoegen als het te dik wordt.
Tags: ,