Rodewijnsaus

Typisch voor de wintermaanden bij een wild-stoof of over de biefstuk.

Rodewijnsaus

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min

Equipment

  • 1 Steelpan of sauspan
  • 1 Zeef

Ingrediƫnten
  

  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml runder fond
  • 250 ml rode wijn
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 50 gram ongezouten boter

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Karamelliseer de bruike suiker en 3 eetlepels water in een steelpan of sauspan
  • Blus af met balsamicoazijn, 200ml rode wijn en 200ml runder fond.
  • Voeg de ui, knoflook, tijm en het groen van 1 takje rozemarijn toe
  • Kook de saus tot de helft in en schenk het dan in een zeef boven een steelpan en zet deze terug op het vuur.
  • Verkruimel nu 2 plakjes ontbijtkoek door de saus en blijf roeren tot de ontbijtkoek is opgelost.
  • Houd de saus warm en los er de klontjes boter in op.