Typisch voor de wintermaanden bij een wild-stoof of over de biefstuk.
Rodewijnsaus
Equipment
- 1 Steelpan of sauspan
- 1 Zeef
Ingrediƫnten
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml runder fond
- 250 ml rode wijn
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 plakjes ontbijtkoek
- 50 gram ongezouten boter
Instructies
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Karamelliseer de bruike suiker en 3 eetlepels water in een steelpan of sauspan
- Blus af met balsamicoazijn, 200ml rode wijn en 200ml runder fond.
- Voeg de ui, knoflook, tijm en het groen van 1 takje rozemarijn toe
- Kook de saus tot de helft in en schenk het dan in een zeef boven een steelpan en zet deze terug op het vuur.
- Verkruimel nu 2 plakjes ontbijtkoek door de saus en blijf roeren tot de ontbijtkoek is opgelost.
- Houd de saus warm en los er de klontjes boter in op.