Scotch Eggs met broccoli en bloemkool

Scotch Eggs, vogelnestje, ‘gehaktbal kiekeboe’ zijn benamingen voor een gerecht dat bestaat uit een hardgekookt ei met een gehaktbal eromheen. Vaak wordt deze samenstelling gefrituurd maar gebakken in de airfryer is net zo lekker.

Scotch Eggs met broccoli en bloemkool

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Airfryer
  • Kookpan
  • 3 diepe borden

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram gehakt
  • 3 eieren
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chilli vlokken
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
  • bloem
  • paneer of panko

Instructies
 

  • Kook 2 eieren voor 5 minuten en pel ze af
  • Kook de groenten voor 15 minuten.
  • In de tussentijd het gehakt. kneden met de kruiden en specerijen
  • Kneed uiteindelijk twee ballen van het gehakt en maak ze plat (als een hamburger)
  • Doe een ei op een 'hamburger' gehakt en vouw het gehakt om het ei heen. Maak er weer een mooie bal gehakt van.
  • Maak met 3 borden een 'paneer-straatje': 1 bord met bloem, 1 met een losgeklopt ei en 1 met de paneer (of lanko)
  • Haal de gehaktballen door het paneer-straatje in de volgorde: bloem, ei, paneer
  • Bak de Scotch Eggs 15 minuten in de airfryer op 200 graden.
  • Serveer op een mooi bord met de groente en eventueel frites of aardappel naar keuze.