Panna Cotta Aardbei Verrine

Italiaans voor ‘gekookte room’ en in veel varianten te maken. Deze heb ik gemaakt met witte chocola en aarbeien-gelei. ’s Morgens vroeg (of de avond tevoren) beginnen want het totaal duurt tenminste 6 uur!

Panna Cotta Aardbei Verrine

Bereidingstijd 20 min
In de koeling 6 uur
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Steelpan
  • Blender of keukenmachine optioneel

Ingrediënten
  

  • 4 blaadjes gelatine
  • 400 ml slagroom
  • 120 gram witte chocolade
  • 1 doosje aardbeien
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels suiker
  • geklopte slagroom
  • verse munt

Instructies
 

  • Week 2 blaadjes gelatine in koud water, minimaal 5 minuten
  • Breng 400ml slagroom in een steelpan aan de kook
  • Voeg de fijngehakte witte chocolade toe aan de hete room en roer door tot de chocolade gesmolten is.
  • Doe de 2 blaadjes gelatine bij de hete room en roer goed door tot ze opgelost zijn. Laat nog 2 minuten zacht koken.
  • Schenk de room/chocolade in twee glazen en plaats voor minimaal 3 uur in de koeling. Leuk om dit schuin op te laten stijven.

3 uren later

  • Week nogmaals 2 blaadjes gelatine in koud water, minimaal 5 minuten
  • Doe 200 gram in stukjes gesneden aardbeien in een pannetje met 4 eetlepels water en 2 eetlepels suiker en breng aan de kook.
  • Roer de gelatine blaadjes door de aardbei-gelei tot het goed opgelost is.
  • Optioneel: Doe de aardbei-gelei in een keukenmachine (of gebruik een blender) om het mooi glad te maken.
  • Schenk de aarbei-gelei boven op de opgestijfde panna cotta en plaats voor tenminste 3 uren in de koeling.

weer 3 uren later

  • Doe wat opgeklopte slagroom op de panna cotta en garneer met verse aardbei en een blaadje munt.
Tags: