Diana was de Romeinse godin van de wilde dieren en de jacht. Ze was de zus van Apollo en werd geprezen om haar kracht, schoonheid en kwaliteiten als jager. De saus “Diane” werd traditioneel bij wild geserveerd en werd toentertijd gemaakt met room, truffels en een ruime hoeveelheid zwarte peper. Maar in de loop der jaren kwam er een verschuiving van wild naar rundvlees.
Diane Saus
Equipment
- Skillet
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram kastanje champignons
- 3 eetlepels Dijon mosterd
- 2 eetlepels congnac
- 2 theelepels Worcestershire saus
- 100 ml kookroom
Instructies
- Doe wat olijfolie in een skillet en fruit de gesnipperde ui tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de fijngesneden knoflook en champignons toe, samen met een klontje boter en roer door elkaar.
- Voeg dan de Worcestershire saus en Dijon mosterd toe en roer door elkaar.
- Flambeer met de cognac.
- Voeg de kookroom toe en laat een paar minuten indikken.