Het gevaar bij het maken van een Hollandaisesaus is het schiften van de saus. Dit gebeurt bij het toevoegen van de warme boter bij het ei-mengsel. Om het te voorkomen kun je het best de temperatuur van de gesmolten boter en het ei-mengsel gelijk houden maar mocht het je toch overkomen, voeg dan wat warm water bij het mengsel en klop het nogmaals goed door. Het alternatief? Gebruik een blender om de saus te maken!
Hollandaisesaus
Equipment
- Blender/Keukenmachine
- Steelpan
Ingrediƫnten
- 110 gram boter ongezouten
- 4 eier-dooiers
- 1 snufje cayennepeper
- 1/2 theelepel grof zeezout
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Kook op zeer laag vuur de boter in een steelpan.
- Doe alle ingrediƫnten, met uitzondering van de boter, in de blender.
- Zet de blender aan en giet na 30 seconden heel langzaam de gesmolten boter bij het mengsel.
- Na een paar seconden is de Hollandaisesaus gereed!