Een sukadelap dat gesplitst is in twee delen en waarvan de zeen verwijderd is. Dat is de ‘Flat Iron Steak’ en met meer smaak en textuur dan biefstuk (die dan weer wel malser is). Prima te bereiden op de barbecue en met de marinade die ik hiervoor gebruik wordt het nog lekkerder! De Flat Iron Steak komt uit de schouder van het ‘Black Angus’ ras, origineel uit Australië en gevoed met mais, hetgeen in de mooie marmering terug te zien is.
Flat Iron Steak
Equipment
- 1 vacuümeerzak (of diepvrieszak)
- 1 Kom
- 1 KamadoBBQ
Ingrediënten
- 250 gram Flat Iron Steak
- 125 ml rode wijn
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 eetlepel knoflookpoeder
- 1/2 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een vacuümeerzak, doe de Flat Iron Steak erbij en druk de lucht eruit. Laat het tenminste 4 uur marineren in de koeling.
- Breng de KamadoBBQ op temperatuur, 220 graden direct grillen.
- Grill de Flat Iron Steak op het rooster, elke kant 4 minuten. Met een kerntemperatuurmeter controleren en bij 50 graden is de steak klaar.
- Laat de Flat Iron Steak 5 minuten rusten.
- Trancheer de steak en serveer met groente en evt. gebakken aardappelschijfjes.