Tempeh Saté

Tempé is een koek van sojabonen afkomstig uit Indonesië. De bonen worden na weken en koken behandeld met de schimmel Rhizopus oligosporus. Tempé heeft na bereiding een licht zure smaak. Het neemt andere smaken goed op en is daardoor geschikt als ingrediënt voor verschillende gerechten. In dit gerecht maken we er blokjes van, rijgen het op stokjes en krijgen zodoende een vegatarische saté van de BBQ.

Tempeh saté

Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 1 portie

Equipment

  • Kom
  • Kamado barbecue
  • Saté stokjes/prikkers

Ingrediënten
  

  • 200 gram tempeh in blokjes gesneden
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel Chinese 5-spices
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel agave siroop
  • pindasaus
  • bosui

Instructies
 

  • Maak de marinade door alle ingredienten in een kom te doen.
  • Roer goed door elkaar en laat tenminste 2 uur marineren in de koeling
  • Stook daarna de barbecue op voor direct grillen op 150 graden.
  • Prik de tempeh-blokjes aan de saté-prikkers en rooster de spiezen rondom goudbruin.
  • Serveer met bosui en pindasaus.
Tags: ,