Lime Drizzle Cake

Wij hebben in onze tuin een limoenstruik met mooie rijpe limoenen eraan. Tijd om er iets mee te gaan maken en als variatie op de citroen nu dus een cake met limoen.

Lemon Drizzle Cake wordt beschouwd als een Engelse uitvinding die minstens een paar honderd jaar teruggaat! Het werd onlangs uitgeroepen tot de favoriete taartsmaak van Engeland. Het is zuur, zoet en heerlijk tegelijk! Ik maak er nu de variatie ‘Lime Drizzle Cake’ van.

‘Lime Drizzle Cake’ is zowiezo geïnspireerd op klassieke ‘pound cake’-recepten (dat is een cake gemaakt met een pond bloem, een pond suiker, een pond olie en een pond eieren), maar het is de toevoeging van limoenen-uit-eigen-tuin in de cake en de siroop die aan het eind wordt toegevoegd, wat het echt speciaal maakt.

Deze keer in de heteluchtoven gebakken, handig in de keuken met alle apparaten direct beschikbaar.

Lime Drizzle Cake

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Gang Cake, Gebak
Keuken Engels

Equipment

  • Oven
  • Bakvorm 18 x 28 cm
  • Bakspray
  • Rasp
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Sateprikker

Ingrediënten
  

Cake

  • 200 gram zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram cakemeel
  • 4 eieren
  • 2 limoenen (zest)

Drizzle

  • 2 citroenen (sap)
  • 100 gram suiker

Glazuur

  • 200 gram poedersuiker
  • limoensap
  • limoenzest

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet de bakvorm in met bakspray

Cake

  • Gebruik de keukenmachine en mix de eieren, olie en suiker tot een gladde mix.
  • Gebruik vervolgens de spatel in de keukenmachine en doe het cakemeel en de limoenzest erbij (bewaar wat zest voor in het glazuur)
  • Mix alles goed door elkaar en stort het beslag in de bakvorm.
  • Bak de cake voor 35 minuten in de oven. Gebruik een rooster in het midden van de oven.

Drizzle

  • Verwarm het limoensap in de steelpan, roer er de suiker door en verwarm tot de suiker is opgelost.
  • Haal de cake uit de oven en prik met een sateprikker gaatjes in de cake terwijl deze nog warm is.
  • Besprenkel dan de limoensiroop over de cake met gaatjes zodat de cake de siroop kan opnemen.
  • Laat dan de cake volledig afkoelen

Glazuren

  • Haal de cake uit de bakvorm en draai hem om voor een mooie vlakke bovenkant.
  • Meng de poedersuiker in een kom met limoensap en roer tot een egale dikke glazuur ontstaat.
  • Smeer de glazuur over de cake en decoreer met de overgehouden limoenzest.
  • Snij de cake in vierkanten en presenteer op een blad. Smakelijk!
Tags: ,