Vanille-choco taart

Lekker tussendoor of als nagerecht, een stukje taart gaat er altijd wel in. Zeker als er vanille en chocolade (smaak) in zit en het er ook nog eens heel erg leuk uitziet, is het niet te weerstaan. Het mooie van deze taart is dat er geen oven of barbecue bij nodig is, alleen een koeling/koelkast. Genieten!

Vanille-choco taart

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 6 uur
Gang Gebak, Nagerecht

Equipment

  • 1 Keukenmachine
  • 1 Springvorm 18cm
  • 1 vel bakpapier
  • 1 Garde
  • 2 Kommen
  • 1 Sateprikker (voor de strepen)
  • 1 Zeef

Ingrediënten
  

Choco bodem

  • 180 gram chocoladekoekjes
  • 70 gram boter
  • 1 eetlepel melk

Gelatine

  • 30 gram Gelatinepoeder
  • 150 ml melk

Creme

  • 400 gram zure room
  • 250 gram gecondenseerde melk
  • 200 gram slagroom
  • 15 gram vanillesuiker
  • 30 gram cacaopoeder

Instructies
 

  • Bedek de binnenkant van de springvorm met keukenpapier

Choco bodem

  • Verkruimel de chocoladekoekjes in de keukenmachine
  • Doe de kruimel in de springvorm, doe daar de gesmolten boter en 1 eetlepel melk bij.
  • Goed aandrukken tot een platte bodem en zet in de koeling

Gelatine mix

  • Meng 30 gram gelatinepoeder met 150 ml melk en roer goed door elkaar.
  • Laat het mengsel rustig opstijven.

Creme

  • Meng de zure room in een kom met de gecondenseerde melk en roer goed door elkaar met een garde.
  • Verwarm nu het kommetje gelatinemix (bv. voor 20 seconden in de magnetron) en giet dit bij de creme. Goed doorroeren met de garde.
  • Klop 200 gram slagroom tot een mooi schuim en meng deze voorzichtig door de creme. Dan goed doorroeren met de garde.
  • Verdeel nu de creme in twee gelijk delen, in twee kommen.
  • Doe in de ene kom 15 gram vanillesuiker door de creme
  • Doe in de andere kom 30 gram cacaopoeder (door een zeef) in de creme.

Taart maken

  • Doe 6 eetlepel van de choco-creme op de chocolade bodem in de springvorm en verdeel het goed over de gehele bodem.
  • Gebruik nu 2 of 3 eetlepels vanille-creme die je vanuit het midden in de springvorm laat vloeien. (denk aan een steen die in het water valt en kringen maakt)
  • Vervolgens 2 of 3 eetlepels van de chocolade-creme vanuit het midden erover laten vloeien. (zie de foto in dit recept)
  • Doe dit nu steeds om en om, tot je genoeg creme in de springvorm hebt gedaan voor een mooie taart van zo'n 4 á 5 cm hoog.
  • Strek nu met een sateprikker, strepen vanaf de buitenkant naar het midden toe
  • Laat de taart tenminste 6 uur opstijven in de koeling.
Tags: