De lekkerste kipsaté krijg je door een smaakvolle marinade te maken en daar de kip tenminste één uur in te laten marineren. Kippendijen zijn daarbij malser dan kipfilet dus dat heeft de voorkeur, maar kipfilet is ook prima te doen. Serveer de kipsaté naar keus met witte rijst en satésaus. En presenteren op een bananenblad geeft het een leuk Oosters tintje.
Kipsaté
Equipment
- 1 Kom
- 6 Satéstokjes
- 1 Barbecue
Ingrediënten
- 2 stuks kipfilet (of kippendijen)
- 1 teentje knoflook
- 100 ml sojasaus
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels Chinese vijf-kruiden poeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel sesamolie
- peper naar smaak
- 1 lente-uitje voor garnering
- sesamzaadjes voor garnering
Instructies
Voorbereiden
- Pel en hak de knoflook in kleine stukjes
- Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar
- Snij de kip in blokjes van 3 á 4 cm en voeg ze toe aan de marinade
- Roer alles goed door elkaar en laat tenminste één uur marineren in de koeling
- Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Grillen
- Verwarm de barbecue voor direct grillen op zo'n 180 tot 200 graden
- Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de satéstokjes
- Grill de kipsaté rondom bruin, bestrijk tussentijds nog met wat overgebleven marinade.
Serveren
- Serveer de kipsaté op een bordje met witte rijst en met wat gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes.
- Optioneel kan er satésaus bij worden geserveerd.
Notities
Bij een kerntemperatuur van 74 graden is de kip gaar