Ga terug
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kipsaté
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
10
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken
Chinees
Porties
2
personen
Equipment
1 Kom
6 Satéstokjes
1 Barbecue
Ingrediënten
2
stuks
kipfilet
(of kippendijen)
1
teentje
knoflook
100
ml
sojasaus
2
theelepels
kurkuma
2
theelepels
Chinese vijf-kruiden poeder
1
theelepel
gemberpoeder
1
theelepel
cayennepeper
1
eetlepel
citroensap
1
eetlepel
rietsuiker
1
eetlepel
tomatenpuree
1
eetlepel
sesamolie
peper
naar smaak
1
lente-uitje
voor garnering
sesamzaadjes
voor garnering
Instructies
Voorbereiden
Pel en hak de knoflook in kleine stukjes
Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar
Snij de kip in blokjes van 3 á 4 cm en voeg ze toe aan de marinade
Roer alles goed door elkaar en laat tenminste één uur marineren in de koeling
Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Grillen
Verwarm de barbecue voor direct grillen op zo'n 180 tot 200 graden
Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de satéstokjes
Grill de kipsaté rondom bruin, bestrijk tussentijds nog met wat overgebleven marinade.
Serveren
Serveer de kipsaté op een bordje met witte rijst en met wat gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes.
Optioneel kan er satésaus bij worden geserveerd.
Notities
Bij een kerntemperatuur van 74 graden is de kip gaar