Ga terug

Kipsaté

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Kom
  • 6 Satéstokjes
  • 1 Barbecue

Ingrediënten
  

  • 2 stuks kipfilet (of kippendijen)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml sojasaus
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels Chinese vijf-kruiden poeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel sesamolie
  • peper naar smaak
  • 1 lente-uitje voor garnering
  • sesamzaadjes voor garnering

Instructies
 

Voorbereiden

  • Pel en hak de knoflook in kleine stukjes
  • Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar
  • Snij de kip in blokjes van 3 á 4 cm en voeg ze toe aan de marinade
  • Roer alles goed door elkaar en laat tenminste één uur marineren in de koeling
  • Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Grillen

  • Verwarm de barbecue voor direct grillen op zo'n 180 tot 200 graden
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de satéstokjes
  • Grill de kipsaté rondom bruin, bestrijk tussentijds nog met wat overgebleven marinade.

Serveren

  • Serveer de kipsaté op een bordje met witte rijst en met wat gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes.
  • Optioneel kan er satésaus bij worden geserveerd.

Notities

Bij een kerntemperatuur van 74 graden is de kip gaar