Champignonsoep

Het is bijna herfst dus tijd voor een lekkere soep! Soms heb je nog champignons over van een eerder gerecht en die kunnen dan prima gebruikt worden om er champignonsoep van te maken. Deze soep is ook als vegan soep te maken, gebruik dan groentebouillon in plaats van de kippenfond.

Champignonsoep

Gang Soep, Voorgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 400 ml kippenfond (of groentefond voor vegan soep)
  • 100 ml slagroom
  • 250 gram champignons
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bak de in plakjes gesneden champignons in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn, bewaar voor later.
  • Neem een kookpan en bak in een klontje boter de gesnipperde ui tot het zacht en glazig is.
  • Voeg dan de fijn gesneden knoflook eraan toe en bak dit een paar minuten.
  • Doe de rest van de boter en de bloem erbij en roer door elkaar tot een basis-roux.
  • Voeg nu de kippenfond erbij en roer door elkaar tot een mooi glad mengsel.
  • Doe vervolgens de room erbij en maak het op smaak met wat peper en zout.
  • Tenslotte de in plakjes gesneden champignons en de fijn gesneden peterselie erbij, roer alles goed door elkaar en laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
  • Serveer in een donkere kom of diep bord met wat stukjes bieslook.