Bang Bang Chicken

Bang Bang Chicken is een populair kipgerecht in de Chinese keuken. De naam bang bang chicken is afgeleid van het Chinese woord voor stok, bàng, verwijzend naar het stokje of de knuppel die traditioneel wordt gebruikt om het vlees mals te maken. Geserveerd met een zoete chili-mayo saus voorzien van sesamzaadjes is dit een heerlijk gerecht voor tussendoor of als hoofdmaaltijd met rijst.

Bang Bang Chicken

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Kookpan voor de rijst
  • 1 Koekenpan diep
  • 3 Mengkommen

Ingrediënten
  

  • 4 kippendijen
  • 120 ml karnemelk
  • 75 gram aardappelzetmeel
  • 200 ml zonnebloemolie voor frituren
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 lenteui garni

Saus

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels zoete chili saus
  • 6 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 theelepel zout

Extra

  • 150 gram witte rijst

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Doe de ingrediënten voor de saus in een mengkom en roer goed door elkaar. Bewaar tot serveren.
  • Snij de kippendijen in blokjes van 2 á 3 cm en doe deze in een ruime mengkom.
  • Doe karnemelk bij de kippendijen en laat in 15 minuten mals worden.
  • Doe de aardappelzetmeel samen met de knoflookpoeder, zout en zwarte peper in een mengkom en roer goed door elkaar.
  • Doe nu de zonnebloemolie in een diepe koekenpan en laat heet worden,
  • In de tussentijd, haal de kippendijen uit de karnemelk, laat uitlekken en doe het dan in de kom met de meel. Roer goed door elkaar zodat de kippendij blokjes aan alle kanten bedekt zijn met de meel.
  • Bak/frituur nu de kippendijen (in 3 porties) in de olie voor zo'n 4 minuten tot ze mooi bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Doe nu witte rijst in een bord/kom en de gebakken/gefrituurde kippendijen daar bovenop. Schenk de saus erover en doe wat gesneden lente-ui erover als garnering.
Tags: ,