Kerriesaus zelf gemaakt

Kerriesaus uit een pakje is lang niet zo lekker als zelfgemaakt. Het kan heel eenvoudige zelf gemaakt worden door wat melk door een roux en wat kerriepoeder erdoor. Lekker over kip of verse groente! Hier het recept(je):

Kerriesaus zelf gemaakt

Bereidingstijd 15 min
Porties 1 portie

Equipment

  • 1 Steelpan

Ingrediënten
  

  • 30 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 200 ml kippenfond
  • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder (of masala) naar smaak meer of minder
  • 1 theelepel komijnzaad-poeder
  • 1 theelepel kardemon
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 mespuntje ve-tsin
  • 1 theelepel suiker
  • peper & zout
  • maismeel & water ter verdikking

Instructies
 

  • Smelt boter in een steelpan en doe de fijn gesneden knoflook erbij
  • Zodra de knoflook begint te kleuren, doe een schepje sambal erbij
  • Roer door elkaar en doe dan de kippenfond erbij
  • Blijf roeren tot het kookt en voeg dan de specerijen en de suiker toe
  • Roer door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Om het in te dikken, maak een papje van 2 eetlepels water en wat maismeel en roer dit geleidelijk door de saus tot de gewenste dikte.