Champignons zijn sowieso al lekker maar met dit recept om ze sticky te maken worden ze nog lekkerder. Geserveerd met witte rijst en wat groente en stukjes gegrilde kip wordt dit een complete maaltijd en de cashewnoten en lenteui maken het compleet. Wil je het vegan? Laat dan de kip achterwege.
Sticky champignons met rijst
Equipment
- 2 Kookpannen
- 2 Koekenpannen
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 200 gram sugar snaps
- 30 gram cashewnoten
- 2 lente-ui
- 250 gram champignons
- 4 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels olijfolie of sesamolie
- 50 ml sojasaus
- 75 ml water
Instructies
Mise en place
- Verwijder de topjes en draden van de sugar snaps
- Snij de lente-ui in dunnen ringetjes
- Pers de knoflook en hak de gember zeer fijn
- Snij de champignons in kleine plakjes
- Zet de overige ingrediënten klaar
Kip
- Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak deze goudbruin gaar. Bewaar apart
Rijst
- Kook de rijst voor 10 minuten in ruim kokend water, giet af en laat nog 10 minuten staan
Sugar snaps
- Kook de sugar snaps voor 7 minuten in ruim kokend water, giet af en roer er een klontje boter door.
Champignons
- Doe wat olie in een koekenpan en fruit de knoflook en gember.
- Voeg de champignons toe en bak deze tot ze bruin beginnen te kleuren
- Zet het vuur lager en voeg de maizena toe en roer voorzichtig door de champignons.
- Voeg dan wat olie, de bruine suiker, de sojasaus en water toe en roer alles goed door elkaar.
Serveren
- Roer de gebakken kipfilet blokjes door de rijst en verdeel het over twee kommen of borden.
- Doe de sugar snaps ernaast en de sticky champignons over de rijst
- Garneer met wat cashewnoten en lente-ui, eet smakelijk!