Scaloppine al limone

Scaloppine is een Italiaans gerecht dat in vele vormen voorkomt. Het bestaat uit dun gesneden vlees, meestal rundvlees, kalfsvlees of kip, dat in tarwemeel wordt gebaggerd en in één van de verschillende reductiesauzen wordt gebakken. De saus die bij scaloppine hoort, kan in vele varianten voorkomen, wij maken hem met een saus gebaseerd op citroen. Voor het vlees gebruiken we kalfsschnitzels.

Scaloppine al limone

Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Citruspers
  • Vleeshamer

Ingrediënten
  

  • 2 kalfsschnitzels
  • 1 citroen
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram olijven (groene)
  • 60 gram kappertjes
  • 200 ml witte wijn
  • 60 ml citroensap
  • 1 bosje verse peterselie

Instructies
 

  • Indien het nog niet gedaan is, sla de kalfsschnitzels plat met een vleeshamer tot ongeveer een halve centimeter dik
  • Doe de bloem in een schaal en haal het vlees erdoor
  • Smelt 60 gram boter in een koekenpan en bak de kalfsschnitzels aan beide kanten tot deze gaar is en een mooi korstje heeft.
  • Bewaar het vlees apart en zet het vuur wat hoger onder koekenpan en voeg de knoflook, kappertjes en olijven toe aan de hete jus. Laat twee minuten pruttelen.
  • Voeg dan de witte wijn en de citroensap eraan toe en laat het geheel tot de helft inkoken. Voeg na 4 minuten de overige 60 gram boter eraan toe en roer door elkaar.
  • Doe als laatste het vlees terug in de pan met de saus en laat opwarmen.
  • Serveer het vlees op voorverwarmde borden
  • Hak de peterselie zeer fijn en roer dit door de saus,
  • Doe wat saus over het vlees en garneer met wat schijfjes citroen.
Tags: ,