Vitello tonnato is een Italiaans gerecht van gesneden kalfsvlees bedekt met een romige, mayonaisesaus die gekruid is met tonijn. Het wordt vaak als voorgerecht gegeten maar met wat frites/aardappels en groente kan het uitstekend als hoofdgerecht opgediend worden.
Vitello Tonnato
Equipment
- Kamado barbecue
- Staafmixer
- Hoge beker
Ingrediƫnten
Tonijn-mayonaise
- 1 ei
- 2 eetlepels azijn of citroensap
- 2 eetlepels mosterd
- 300 ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 blikje tonijn op water
- 1 blikje ansjovis
- 400 gram kalfsmuis
Instructies
Tonijn-mayonaise
- Doe het ei, de mosterd, azijn/citroensap, zout en zonnebloemolie in een hoge beker en pureer het tot een mayonaisesaus met de staafmixer.
- Doe vervolgens de kappertjes, tonijn en 3 stukjes van de ansjovis erbij en mix het nogmaals tot een saus.
Kalfsmuis
- Verwarm de barbecue op 150 graden indirect.
- Strooi wat zeezout over de kalfsmuis en leg deze op het rooster in de barbecue.
- Laat het vlees grillen tot een kerntemperatuur van 50 graden.
- Laat de kalfsmuis 10 minuten rusten en trancheer het daarna in mooie dunne plakken.
Opmaken
- Leg de plakjes vlees op een bordje, doe wat van de tonijn-mayonaise erop en leg wat garnituur rondom. Eet smakelijk!