Ravioli is een gevuld pastakussentje. De vulling kan vlees, vis, groente of gevogelte zijn, of een combinatie hiervan. Ravioli komt van het Genuese “rabioli”, wat “restant” betekent. De pasta werd oorspronkelijk gevuld met restjes ingrediënten van andere maaltijden. Onze vegatarische ravioli is gemaakt van bakker-meel en vullen we met camembert en kruiden en pijnboompitten en maken we af met zalm-eitjes.
Ravioli met camembert en pijnboompitten
Equipment
- Pan
- Kokend water
- Huishoudfolie
- Pastamachine
- Theedoek
Ingrediënten
Pasta
- 100 gram bloem/meel
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snufje zout
Vulling
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel peterselie
- 100 gram Camanbert
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel citroensap
- 2 theelepels groene pesto
- peper en zout
- 1 theelepel zalm-eitjes
Instructies
Pasta
- Meng het bloem of meel met een ei door elkaar, doe een snufje zout en een flinke eetlepel olijfolie bij en kneed tot een elastische pastabal.
- Leg de pastabal in huishoudfolie 30 minuten in de koeling
- Gebruik een pastamachine om mooie dunne pastavellen te draaien.
- Leg de pastavellen op een theedoek om te drogen.
Vulling
- Snij de kruiden, de knoflook en de pijnboompitten zeer fijn
- Meng daarbij wat citroensap en de camanbert
- Indien nodig, doe er wat olijfolie bij voor een smeuïge vulling.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
Ravioli
- Leg een vel pasta op het werkblad en verspreid er hoopjes vulling op.
- Leg dan het tweede pastablad er boven op
- Snij vormpjes van de pasta met bultjes vulling
- Gebruik een vork om de randjes van de ravioli's in te kerven
- Kook de ravioli's 3 tot 4 minuten in water met een beetje zout.
Serveren
- Serveer de ravioli's met wat groene pesto erop en daar bovenop wat zalm-eitjes.
- Eet smakelijk!