Miso: gefermenteerde sojapasta uit Japan dat wordt vervaardigd door het fermenteren van sojabonen met zout en koji en soms rijst, gerst, zeewier of andere ingrediënten. Heerlijk om een Japans tintje te geven aan bv. wortelpuree. De varkenshaas in dit recept gaan we sous-vide garen en afgrillen in een koekenpan voor een mooi bruin Maillard-effect. Serveren met wat wokgroentes en we hebben een complete maaltijd!
Varkenshaas met miso-wortelpuree en wokgroente
Equipment
- 1 Vacuümeer apparaat
- 1 Vacuumzak
- 1 Sous-vide cooker
- Pan
- Wokpan
Ingrediënten
Marinade
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 2 stuks steranijs
- 1/2 gesneden appel
- 3 eetlepels sojasaus
Wortelpuree
- 150 gram wortelen
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels misopasta
- 200 ml water
Overig
- 350 gram varkenshaas
- 200 gram verse wokgroente (kant-en-klaar naar smaak)
Instructies
Varkenshaas & marinade
- Snij de ingrediënten voor de marinade in blokken
- Doe de varkenshaas met de marinade in een vacuümzak
- Voeg de sojasaus eraan toe en vacuümeer het geheel
- Laat het tenminste 1 uur marineren in de koeling.
- Stel de sous-vide cooker in op 90 minuten, 60 graden en laat de gemarineerde varkenshaas hierin garen.
Wortelpuree
- Kook de wortels samen met de misopasta en boter, voor 15 minuten.
- Pureer de wortels in een keukenmachine tot een gladde saus, gebruik hiervoor wat van het kookvocht.
Wokgroente
- Snij de wokgroente in kleine blokjes (witte kool, prei, rode ui, rode paprika, broccoli en courgette)
- Bak de wokgroente zo'n 5 tot 7 minuten in een hete wokpan of volgens de aanwijzingen op de verpakking als je kant-en-klare wokgroente gebruikt.
Serveren
- Reduceer de marinade van de varkenshaas in een koekenpan tot een jus.
- Veeg de wortelpuree over het bord.
- Trancheer de varkenshaas en leg op het bord, giet er de jus overheen.
- Doe tenslotte de gewokte groente op het bord.