Amuse is een zeer klein gerecht ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Het werkt zo als eetlustopwekker. Een amuse wordt vaak bij het plaatsnemen aan tafel in een restaurant aangeboden, maar oorspronkelijk is het een hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt.
Amuse van groene asperges in courgette met gesmolten Castello Creamy Blue
Equipment
- Kookpan
- Mandoline
- Oven
- 2 Amuse lepels
Ingrediƫnten
- 8 groene asperges
- 1 courgette
- 1 takje peterselie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 stukjes Castello Creamy Blue
Instructies
- Kook de asperges 4 minuten in een kookpan met ruim water
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snij de courgette in de lengte door en schaaf met een mandoline lange repen
- Zodra de asperges klaar zijn, rol ze in een reep courgette en leg ze op amuse-lepel.
- Leg er een stukje Castello Creamy Blue kaas op en zet voor 8 minuten in de oven (tot de kaas gesmolten is)
- Laat afkoelen en net voor het serveren wat paprikapoeder erover en een blaadje peterselie erbij.