Asperges met kabeljauw in romige-mosterd-saus

Witte asperges, een voorjaarsgroente en verkrijgbaar vanaf begin maart tot achter in juni. Eigenlijk van eind april tot de feestdag Sint Jan maar vroeg in het voorjaar komen ze ook uit de kas. Witte asperges moeten geschild worden om taaie draden uit de stengels te verwijderen. Dit heb je niet bij groene asperges. Een lekker sausje erbij en het feest kan beginnen!

Asperges met kabeljauw in romige-mosterd-saus

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Asperge kookpan
  • Overschaal
  • Steelpan

Ingrediënten
  

  • 400 gram kabeljauw
  • 8 witte asperges
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 100 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse tijm
  • olijfolie
  • 2 plakjes Serrano ham
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Pocheer de eieren en bewaar tot serveren.
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Smeer de kabeljauw in met peper, zout en grove mosterd
  • Gaar de kabeljauw 15 minuten in het midden van de oven
  • Schil de witte asperges en snij de harde onderkant eraf (3 cm)
  • Doe de asperges in de asperge kookpan met de kop naar boven en die staan net niet onder water. Kook ze voor 15 minuten.
  • Doe wat olijfolie in de steelpan, verhit dit en doe de geperste knoflookteentjes erbij.
  • Voeg dan de kookroom en 1 eetlepel grove mosterd erbij en laat een paar minuten pruttelen.
  • Snij de tijm in zeer fijne stukjes en voeg toe aan de saus, Roer goed door elkaar.

Serveren

  • Serveer de asperges opgerold in Serrano ham, leg het gepocheerde ei en de kabeljauw ernaast en schenk er wat van de romige mosterd-saus over.