Beenham is een soort ham met gezouten vlees van het dikke deel van de achterbil van een varken. Het is een populair stuk vlees dat zelfs bij de meeste supermarkten verkrijgbaar is. De bewerking met de laksaus is eenvoudig en we laten het garen in de kamado barbecue.
Beenham met honing-mosterd saus
Equipment
- Kamado barbecue
- Keukenfolie
- Kernthermometer
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- 300 gram beenham
Honing-mosterdsaus
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel honing
Laksaus
- 2 eetlepels mosterd mild
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel appelsap
Rub (per 300 gram beenham)
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1/4 eetlepel zwarte peper
- 1 eetlepel mosterdpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel zout
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar.
- Smeer de beenham in met met mosterd en vervolgens de rub.
- Wikkel in keukenfolie en laat tenminste 1 uur marineren in de koeling.
- Meng de ingrediënten voor de laksaus door elkaar.
- Maak de barbecue gereed voor indirect grillen op 150 graden.
- Pak de beenham uit en leg deze op het rooster in de barbecue. Doe een lekbak onder het rooster.
- Smeer na een kwartier de beenham in met de laksaus en herhaal dit elke 15 minuten.
- Laat de beenham garen tot een kerntemperatuur van 63 graden.
- Neem dan de beenham van de barbecue en laat rusten onder aluminiumfolie voor 10 minuten.
- Snij plakken van 1cm breed van de beenham en serveer met de honing-mosterdsaus, salade en frites voor een complete maaltijd.
Notities
Bijpassende wijn: Hautpagio – Vin Orange de France