Vroeger was alles beter want toen maakte mijn moeder regelmatig bitterkoekjespudding en ook al is dat niet te evenaren, ik ga toch een poging wagen om dit ook te maken. Het recept is vrij eenvoudig, ei-geel, melk, suiker, maizena en bitterkoekjes. De herinnering aan vroeger laat dit gewoon nog lekkerder smaken dan het eigenlijk al is…
Bitterkoekjespudding
Equipment
- Weegschaal
- Mengkom
- Steelpan
- Lepel
- Garde
Ingrediƫnten
- 4 ei-geel
- 1 eetlepel maizena (of bloem)
- 30 gram witte basterdsuiker (of fijne kristalsuiker)
- 400 ml melk
- 8 bitterkoekjes
Instructies
- Meng de basterdsuiker, maizena en het ei-geel in een mengkom en roer goed door tot een egaal papje ontstaat.
- Breng de melk aan de kook in een steelpan, roer regelmatig.
- Voeg het custard mengsel toe aan de kokende melk en laat 3 minuten zachtjes koken, roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Voeg de bitterkoekjes toe terwijl de pudding steeds dikker wordt. Optioneel kan je er wat vanille(extract) aan toe voegen.
- Schenk de pudding in een kom of schaaltjes en laat verder afkoelen.
- Bewaar tenminste 3 uren in de koeling om het nog steviger te laten worden.
Notities
Als je niet zolang kan wachten kun je het ook nuttigen als stevige vla!