Bloemkoolrijst is fijngemalen bloemkool(roosjes). Je kunt het in de meeste supermarkten kant-en-klaar kopen of je maakt het zelf met behulp van een keukenmachine. Bloemkoolrijst leent zich uitstekend voor een wok-menu dus dat gaan we maken met kip.
Bloemkoolrijst met kip uit de wok
Equipment
- 1 Wokpan
- 1 Keukenmachine
- 1 Knoflookpers
- 1 Koekenpan (voor de gebakken ei)
- 1 Kom (om kip te marineren)
Ingrediƫnten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 300 gram kipfilet of kippendijen
- 400 gram bloemkool
- 1 winterpeen
- 3 lente-uitjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eieren
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
- 2 theelepels sambal oelek
Nasi kruiden:
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel sereh (citroengras)
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
Instructies
- Snij de kipfilet in kleine stukjes en doe ze in een kom.
- Voeg sojasaus, sambal, nasi kruiden en wat olie eraan toe en laat dit afgedekt tenimste 1 uur marineren in de koeling.
- Maal de bloemkool in een keukenmachine tot fijne korrels.
- Snij de winterpeen in kleine blokjes.
- Snij de lente-ui in dunne plakjes en pers de knoflook fijn.
- Verhit de wok en voeg wat zonnebloemolie toe
- Bak de stukjes winterpeen en de gemarineerde kipfilet een paar minuten tot het gaar is.
- Voeg nog wat nasi-kruiden eraan toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg dan de bloemkoolrijst, de lente-uitjes en oestersaus toe en bak het geheel in een paar minuten gaar.
- Bak voor elke persoon een spiegelei.
- Serveer de bloemkoolrijst in kommen en serveer de bloemkoolrijst met de gebakken eieren erop. Bestrooi met wat lente-ui en zwarte sesamzaadjes.