Bloemkoolrijst met kip uit de wok

Bloemkoolrijst is fijngemalen bloemkool(roosjes). Je kunt het in de meeste supermarkten kant-en-klaar kopen of je maakt het zelf met behulp van een keukenmachine. Bloemkoolrijst leent zich uitstekend voor een wok-menu dus dat gaan we maken met kip.

Bloemkoolrijst met kip uit de wok

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 13 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Wokpan
  • 1 Keukenmachine
  • 1 Knoflookpers
  • 1 Koekenpan (voor de gebakken ei)
  • 1 Kom (om kip te marineren)

Ingrediƫnten
  

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram kipfilet of kippendijen
  • 400 gram bloemkool
  • 1 winterpeen
  • 3 lente-uitjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • 2 theelepels sambal oelek

Nasi kruiden:

  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel sereh (citroengras)
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder

Instructies
 

  • Snij de kipfilet in kleine stukjes en doe ze in een kom.
  • Voeg sojasaus, sambal, nasi kruiden en wat olie eraan toe en laat dit afgedekt tenimste 1 uur marineren in de koeling.
  • Maal de bloemkool in een keukenmachine tot fijne korrels.
  • Snij de winterpeen in kleine blokjes.
  • Snij de lente-ui in dunne plakjes en pers de knoflook fijn.
  • Verhit de wok en voeg wat zonnebloemolie toe
  • Bak de stukjes winterpeen en de gemarineerde kipfilet een paar minuten tot het gaar is.
  • Voeg nog wat nasi-kruiden eraan toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg dan de bloemkoolrijst, de lente-uitjes en oestersaus toe en bak het geheel in een paar minuten gaar.
  • Bak voor elke persoon een spiegelei.
  • Serveer de bloemkoolrijst in kommen en serveer de bloemkoolrijst met de gebakken eieren erop. Bestrooi met wat lente-ui en zwarte sesamzaadjes.
Tags: