Bulgogi is reepjes biefstuk dat op de barbecue bereidt wordt. Van te voren wordt het gemarineerd met sojasaus, sesamolie, sambal, gember, knoflook en ui en geserveerd met witte rijst en groente.
Bulgogi betekent ‘vuur vlees’ en heeft deze naam omdat het direct boven de hete kolen gegrild wordt en is het meest populaire gerecht in de Koreaanse keuken. Traditioneel wordt dit gerecht gemaakt met de Koreaanse Peer maar die is niet te krijgen in onze omgeving maar een combinatie van gesnipperde ui en rode appel (Pink Lady) werkt ook goed.
Bulgogi – Koreaans rundvlees – 불고기
Equipment
- Kamado barbecue
- Skillet
- Mengkom
- Keukenmachine/blender
- Keukenfolie
Ingrediënten
Marinade
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel bruine suiker
- 3 cm gember
- 1 appel (Pink Lady)
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 1/2 gesnipperde ui
- 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)
Overig
- 400 gram biefstuk
- 1 bosje lente-ui
- sesamzaad
- 150 gram witte rijst
Instructies
- Snij de geschilde appel in stukjes en doe samen met de ingrediënten voor de marinade bij elkaar in de keukenmachine/blender en pureer het.
- Doe de marinade vervolgens in een mengkom.
- Snij de biefstuk in reepjes en voeg deze toe aan de marinade.
- Roer goed door elkaar, dek af en zet tenminste 1 uur in de koeling.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, zorg dat het klaar is zodra je met het grillen begint.
- Grill de reepjes vlees met de marinade in een goed hete skillet op de barbecue in circa 3 minuten gaar.
- Serveer met sesamzaadjes, in ringen gesneden lente-ui en de witte rijst.