‘Fettuccine Alfredo’ of ‘fettuccine al burro’ is een Italiaans pastagerecht van fettuccine of tagliatelle, gemengd met boter en Parmezaanse kaas. Terwijl de kaas smelt, emulgeert deze de vloeistoffen om een gladde en rijke kaassaus te vormen (saus Alfredo) die de pasta bedekt. Dit recept is voor het eerst gemaakt door een Italiaanse man genaamd Alfredo di Lelio die in 1908 dit voor zijn vrouw maakte. De legende gaat dat de vrouw net bevallen was en geen trek meer had in eten maar Alfredo dit gerecht toch voor haar maakte. Hierna was Alfredo’s restaurant de plek in Rome voor deze heerlijke pasta. “Alfredo, the King of the Noodles!“
Fettuccine Alfredo
Equipment
- Kookpan
- Koekenpan
- Vergiet
- Rasp
- Knoflookpers
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 100 gram fettuccine
- 1/2 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram champignons
- 100 ml slagroom
- 100 ml volle melk
- 2 bosjes peterselie
- Parmezaanse kaas
- grof zeezout & zwarte peper
- ongezouten boter
Instructies
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en bewaar apart.
- Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper & zout.
- Bak de kipfilet blokjes lichtbruin in boter, in een grote, diepe koekenpan (of braadpan) en bewaar apart.
- In dezelfde pan, bak de ui met wat boter tot het zacht en glazig is, doe dan de gesneden champignons erbij en bak dit tot de champignons bruin kleuren en het vocht verdampt is.
- Voeg dan de geperste knoflook eraan toe en roer het geheel door elkaar.
- Doe dan de slagroom en de melk erbij en laat het geheel zachtjes pruttelen voor zo'n 10 minuten.
- Doe de kipfiletblokjes erbij en voeg er wat fijn gesneden peterselie bij en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg als laatste de pasta eraan toe, roer alles goed door elkaar, doe geraspte Parmezaanse kaas erover en laat 10 minuten rusten.
- Serveer met nog wat peterselie op een diep bord, eet smakelijk!