London Broil is een bereidingstechniek voor rundvlees en in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het afkomstig uit Amerika. Het komt erop neer dat het rundvlees eerst voor tenminste 6 uur gemarineerd wordt en daarna op hoge temperatuur gegrild op de BBQ of in de oven. Vervolgens trancheren en presenteren op een schaal.
Gemarineerde London Broil
Equipment
- Kamado barbecue
- Gietijzeren rooster
- Afsluitbare bak of zip-bag
- Vleesschaal
- Huishoudfolie
- Aluminiumfolie
Ingrediƫnten
- 600 gram bavette
Marinade
- 60 ml balsamico azijn
- 60 ml Worcestershire saus
- 60 ml olijfolie
- 60 ml sojasaus (licht)
- 15 gram Dijon mosterd
- 3 gram knoflookpoeder
- 2 gram gemalen zwarte peper
- 3 gram zeezout
- 2 gram tijm
Instructies
Marineren
- Gebruik huishoudfolie om beide kanten van het vlees met een vleeshamer te slaan om het vlees mals te maken
- Snij een oppervlakkig ruitpatroon in het vlees aan beide kanten
- Doe de ingrediƫnten voor de marinade in een bak of zak en voeg het vlees eraan toe
- Laat tenminste 6 uur marineren, een hele nacht maakt het malser en intenser van smaak.
Grillen
- Laat het vlees uit de koeling 30 minuten op kamertemperatuur komen
- Bereid de kamado barbecue voor op direct grillen op 250 graden
- Gebruik een gietijzeren rooster in de barbecue
- Grill het vlees voor 5 minuten aan beide kanten voor 'medium rare' of korter of langer voor een andere cuisson.
- Laat het vlees rusten voor 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie.
Serveren
- Trancheer het vlees dwars op de draad en leg het op een schaal.
- Serveer met groene groente. Enjoy your meal!