Ga terug

Gemarineerde London Broil

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Kamado barbecue
  • Gietijzeren rooster
  • Afsluitbare bak of zip-bag
  • Vleesschaal
  • Huishoudfolie
  • Aluminiumfolie

Ingrediƫnten
  

  • 600 gram bavette

Marinade

  • 60 ml balsamico azijn
  • 60 ml Worcestershire saus
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml sojasaus (licht)
  • 15 gram Dijon mosterd
  • 3 gram knoflookpoeder
  • 2 gram gemalen zwarte peper
  • 3 gram zeezout
  • 2 gram tijm

Instructies
 

Marineren

  • Gebruik huishoudfolie om beide kanten van het vlees met een vleeshamer te slaan om het vlees mals te maken
  • Snij een oppervlakkig ruitpatroon in het vlees aan beide kanten
  • Doe de ingrediĆ«nten voor de marinade in een bak of zak en voeg het vlees eraan toe
  • Laat tenminste 6 uur marineren, een hele nacht maakt het malser en intenser van smaak.

Grillen

  • Laat het vlees uit de koeling 30 minuten op kamertemperatuur komen
  • Bereid de kamado barbecue voor op direct grillen op 250 graden
  • Gebruik een gietijzeren rooster in de barbecue
  • Grill het vlees voor 5 minuten aan beide kanten voor 'medium rare' of korter of langer voor een andere cuisson.
  • Laat het vlees rusten voor 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie.

Serveren

  • Trancheer het vlees dwars op de draad en leg het op een schaal.
  • Serveer met groene groente. Enjoy your meal!