Gevulde varkenshaas met haricots verts

Gevuld met groene pesto, geserveerd met haricots verts in ontbijtspek. Mooi op tafel, lekker van smaak. We grillen de varkenshaas in de barbecue van KamadoBBQ In Italië wordt dit gerecht niet met spek maar uiteraard met parmaham bereidt, maar met ontbijtspek is ie ook lekker!

Gevulde varkenshaas

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Kamado barbecue
  • Slagerstouw
  • Kernthermometer

Ingrediënten
  

  • 1 varkenshaas
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 bosje verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bereid de kamado bbq voor en maak twee zones, 180 graden direct en een deel indirect.
  • Snij de varkenshaas over de lengte voor 3/4 open
  • Besmeer één binnenkant met groene pesto
  • Snij de mozzarella in stukjes en leg op de pesto
  • Bestrooi het met de pijnpoompitten en wat basilicum blaadjes.
  • Vouw de varkenshaas nu dicht en wikkel de ontbijtspek dakpansgewijs om de varkenshaas.
  • Bind slagerstouw om de varkenshaas zodat de ontbijtspek goed blijft zitten
  • Smeer het geheel licht in met olijfolie en leg het op het rooster van de barbecue op het directe deel.
  • Zodra de ontbijtspek krokant gebakken is, verplaats dan de varkenshaas naar het indirecte deel.
  • Laat garen tot een kerntemperatuur van 65 graden.
Tags: , ,