Hertenbiefstuk met rodewijnsaus, spruitjes en pompoenpuree

Ter verbetering van een eerder gemaakt gerecht met hertenbiefstuk, ditmaal met spruitjes. En de hertenbiefstuk sous-vide gegaard en afgebakken in een koekenpan. De rodewijnsaus is wel hetzelfde gebleven, deze is al superlekker dus niets aan veranderen.

Hertenbiefstuk met rodewijnsaus, spruitjes en pompoenpuree

Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Vacuümmachine
  • 2 Vacuümmeer zakken
  • Sous-vide cooker
  • 2 Kookpannen
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 hertenbiefstukken 150 gram elk
  • 250 gram spruitjes
  • 1/2 zakje pompoenblokjes
  • boter
  • nootmuskaat poeder

Instructies
 

  • Doe de hertenbiefstuk in een vacuümzak en trek het vacuüm met het vacuümeerapparaat.
  • Stel de tijd in op 50 minuten en de temperatuur op 52 graden en laat de biefstuk garen.
  • Maak in de tussentijd de rodewijnsaus volgens dit recept.
  • 20 minuten voordat de tijd van de sous-vide om is, kunnen de spruitjes en de pompoenblokjes gekookt worden. Houd hier zo'n 15 minuten voor aan.
  • Gebruik een blender om de pompoenpuree te maken. Verdeel de puree op 2 borden.
  • De spruitjes afgieten, wat nootmuskaat erover en ook op de borden leggen.
  • De hertenbiefstuk afbakken met wat boter in een zeer hete koekenpan zodat deze een mooi bruin kleurtje krijgt. (Maillard-reactie)
  • Serveer de hertenbiefstuk op de borden en schenk er wat rodewijnsaus over.
Tags: ,