Ter verbetering van een eerder gemaakt gerecht met hertenbiefstuk, ditmaal met spruitjes. En de hertenbiefstuk sous-vide gegaard en afgebakken in een koekenpan. De rodewijnsaus is wel hetzelfde gebleven, deze is al superlekker dus niets aan veranderen.
Hertenbiefstuk met rodewijnsaus, spruitjes en pompoenpuree
Equipment
- Vacuümmachine
- 2 Vacuümmeer zakken
- Sous-vide cooker
- 2 Kookpannen
- Koekenpan
Ingrediënten
- 2 hertenbiefstukken 150 gram elk
- 250 gram spruitjes
- 1/2 zakje pompoenblokjes
- boter
- nootmuskaat poeder
Instructies
- Doe de hertenbiefstuk in een vacuümzak en trek het vacuüm met het vacuümeerapparaat.
- Stel de tijd in op 50 minuten en de temperatuur op 52 graden en laat de biefstuk garen.
- Maak in de tussentijd de rodewijnsaus volgens dit recept.
- 20 minuten voordat de tijd van de sous-vide om is, kunnen de spruitjes en de pompoenblokjes gekookt worden. Houd hier zo'n 15 minuten voor aan.
- Gebruik een blender om de pompoenpuree te maken. Verdeel de puree op 2 borden.
- De spruitjes afgieten, wat nootmuskaat erover en ook op de borden leggen.
- De hertenbiefstuk afbakken met wat boter in een zeer hete koekenpan zodat deze een mooi bruin kleurtje krijgt. (Maillard-reactie)
- Serveer de hertenbiefstuk op de borden en schenk er wat rodewijnsaus over.