Hotdogs in bladerdeeg
Bij hotdogs denk je aan Amerikaanse streetfood stands die in veel films te zien zijn, maar de oorsprong van hotdogs ligt in Duitsland. De 'Frankfurter' is daar rond 1600 ontwikkeld en immigranten brachten deze rond 1900 naar Amerika.Wij maken de hotdog met bladerdeeg en bakken dit in de kamado.
Equipment
- Kamado barbecue
- Pizzasteen
- Bakpapier
Ingrediënten
- 8 Frankfurter Würsten
- 8 reepjes ontbijtspek
- vel bladerdeeg
- geraspte kaas
- mosterd
- tomatenketchup
- 1 eidooier
Instructies
- Bereid de kamado voor op indirect grillen op 200 graden.
- Zodra de temperatuur bereikt is, plaats de pizzasteen op het rooster.
- Knip een bakpapier vel rond zodat deze op de pizzasteen past.
- Maak van de bladerdeeg vel(len) repen van 3cm breed.
- Wikkel de ontbijtspek om de knakworsten en leg ze op het bakpapier.
- Doe geraspte kaas op de bladerdeeg reepjes en rol deze in de lengte op zodat je ronde slierten krijgt waar de kaas tussen zit.
- Doe nu de gevulde bladerdeeg slierten om de knakworsten.
- Smeer de hotdogs rondom in met eigeel.
- Bak de hotdogs voor 20 minuten zodat de bladerdeeg een mooi bruin korstje krijgt.
- Doe er wat mosterd en tomatenketchup op en eet smakelijk!