Kaassaus

Kaassaus voor in een ovenschotel of om hapjes in te dippen. Eenvoudig klaar te maken met een steelpan en een garde. (en uiteraard een warmtebron)

Kaassaus

Equipment

  • 1 Steelpan
  • 1 Garde

Ingrediƫnten
  

  • 30 gram ongezouten boter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf nootmuskaat

Instructies
 

  • Smelt de boter op laag vuur in een steelpan.
  • Roer hier de bloem doorheen zodat een roux ontstaat.
  • Voeg beetje voor beetje tijdens het roeren de melk eraan toe.
  • Blijf roeren tot het saus gebonden is en voeg dan de kaas eraan toe.
  • Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.
  • Breng op smaak met de nootmuskaat, mosterd en zout.