Kabeljauw ‘en papillot’ met rijst of risotto

Geen kat in de zak maar een vis in de zak, of in culinaire bewoording: Kabeljouw ‘en papillot’. Leuk op het bord om uit te pakken en lekker met rijst of risotto.

Kabeljouw ‘en papillot’

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Kamado barbecue
  • 2 vellen bakpapier
  • Slagerstouw

Ingrediënten
  

  • 2 kabeljouwfilets
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 50 gram sperziebonen
  • olijfolie
  • 1 citroen

Instructies
 

  • Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 180 graden
  • Smeer de kabeljouwfilet in met olijfolie en leg het op bakpapier
  • Snij de wortel en prei in julienne reepjes en leg op de kabeljouw
  • Snij de sperziebonen in kleine stukjes en leg ook op de kabeljouw
  • Doe wat citroensap en rasp over de groente
  • Vouw het bakpapier dicht en bind af met wat slagerstouw om zodoende papillots te maken
  • Leg de papillots op het rooster in de barbecue en laat gaar stomen in ongeveer 20 minuten
  • Serveer op een bord, eventueel met rijst of risotto

Risottorijst met pompoen of champignon

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram risotto rijst
  • 1/2 fles-pompoen (of 300 gram pompoenblokjes) of
  • 200 gram champignons (ipv de pompoen)
  • 50 gram bevroren doperwten
  • 100 ml witte wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klontje boter

Instructies
 

  • Snij de pompoen in blokjes en doe deze in ruim water in een pan en kook deze voor 15 minuten.
  • Als alternatief voor de pompoen kan ook champignon gebruikt worden. Bak deze dan even in een skillet bruin aan voor ze aan het eind bij de risotto te voegen.
  • Snipper de ui en doe deze in een ruime pan met wat olijfolie. Bak tot de ui zacht/glazig zijn.
  • Voeg de fijn gesneden knoflook eraan toe en bak een minuut mee.
  • Doe de risottorijst erbij en roer goed door. Laat een minuut opwarmen.
  • Voeg nu de witte wijn toe en laat deze opnemen door de risotto.
  • Voeg telkens een beetje groentebouillon erbij zodat de risotto nat blijft en het vocht steeds opneemt.
  • Proef regelmatig de risottorijst en bepaal of deze gaar (genoeg) is.
  • Doe de boter, de blokjes pompoen of champignons en bevroren doperwten bij de risottorijst, roer het geheel door elkaar en maak af met geraspte Parmezaanse kaas en wat peper en zout.
Tags: