Chimichurri zie je het meest op vlees maar ook op vis is dit een lekkere toevoeging. De van oorsprong Argentijnse saus bestaande uit slechts een paar ingrediĆ«nten geeft een lekkere pittige ’touch’ aan het gerecht. Dit keer samen met gegrilde paprika op kabeljauw. Daarnaast romige bloemkoolgratin met amandelschaafsel om het gerecht compleet te maken.
Kabeljauw met chimichurri, paprika en bloemkoolgratin
Equipment
- Kamado barbecue
- Skillet
- Cederhouten plankje
Ingrediƫnten
- 1 bloemkool
- 360 gram kabeljouw
- amandelschaafsel
- Parmezaanse kaas
- 100 ml room
- 1 ei
- 1 rode paprika
Chimicurri
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 scheutje olijfolie
- 1 sjalot
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Breng de kamado barbecue naar 200 graden, een directe en indirecte zone.
- Leg de rode paprika op de hete kolen en laat een half uur grillen
- Laat de rode paprika afkoelen, veeg dan met de hand het zwart geblakerde vel eraf. Snij de paprika in reepjes en bewaar tot serveren.
Bloemkookgratin
- Snij de bloemkool in stukjes en leg ze in een skillet
- Meng de room met een ei en roer goed door, schenk het dan over de bloemkool
- Voeg wat peper en zout eraan toe en bedek het met amandelschaafsel
- Laat het ongeveer 30 minuten in de barbecue garen.
Kabeljauw
- Smeer de kabeljauw in met olijfolie en peper en zout.
- Leg de kabeljauw op een cedehouten plankje en leg deze op de directe zone in de kamado barbeciue
- Zodra het cederhout begint te roken, verplaats het plankje met de kabeljauw naar de indirecte zone en garen voor zo'n 20 minuten.
Chimichurri
- Snij de peterselie, de koriander, de knoflook, rode peper en de sjalot zeer fijn.
- Voeg 2 eetlepels witte wijnazijn toe an de mix en roer goed door.
- Voeg olijfolie toe tot het een mooie saus wordt en maak af met een theelepel citroensap.
Serveren
- Leg de kabeljauw op een bordje en doe er reepjes rode paprika overheen.
- Doe wat van de chimichurri op het bord en leg er de bloemkoolgratin bij.
- Eet smakelijk!